Välitön ja välttämätön Airlie Beach

Reilun 12 tunnin bussimatkan ja oikeasti hyvin nukutun yön jälkeen saavuimme keskiviikkoaamuna 25.9. Airlie Beachin linja-autoasemalle, joka sijaitsi kivenheiton päässä tämän pikkukaupungin keskustasta. Olimme yrittäneet havitella ilmaista majapaikkaa couchsurfing-sivuston avulla, mutta tällä kertaa jouduimme tyytymään hostellimajoitukseen. Onneksemme Airlie Beachin bussiterminaalin edusta oli kansoitettu hostellien sisäänheittäjillä. Rauhallisuus, rentous, riippumatot ja hieman etäinen sijainti kaupungista olivat avainsanoja valitessamme Backpackers By The Bayn leposijaksemme. Jälleen kerran teimme kymmenen pisteen valinnan.

Airlie Beach on paikka, josta olimme kuulleet pelkkää positiivista sanottavaa kertojan iästä ja kansallisuudesta riippumatta. Tämä oli siis pakko kokea. Paikka on noussut maan ja ehkä jopa maailmankin maineeseen toimiessaan porttina läheisille Whitsunday-saarille. Nämä valkohiekkaiset omat koralliriuttansa omaavat paratiisisaaret vetävät vuodesta toiseen matkailijoita Airlie Beachille toimien samalla rahasampona alueen elämysmatkailua järjestäville yrityksille. Rahaa vastaan turisti voi kokea mitä huikeampia elämyksiä. Tarjolla on muun muassa seuraavaa: veneretkiä saarelle katamaraaneilla, pikaveneillä, purjeveneillä tai hieman suuremmilla moottorialuksilla, snorklaus- ja sukellusretkiä lähialueen riutoille, maisemalentoja helikopterilla tai lentokoneella, kalastusretkiä, valaankatseluretkiä, adrenaliiniryöppylentoja taitolentäjän kyyditsemänä, melontaretkiä ja niin edelleen. Henkilökohtaisesti emme päässeet kokemaan mitään näistä. Koulujen kevätlomien ansiosta retket olivat täyteen buukattuja viikoksi eteenpäin eikä meillä ollut tarvittavaa määrä dollareita korjaamaan tilannetta. Siitä huolimatta Airlie Beach tarjosi meille mahtavan vierailun.

Minä, Anna, Rachel ja Lauren Airlien yössä!

Minä, Anna, Rachel ja Lauren Airlien yössä!

Olemme saaneet huomata, että Australiassa hyvä meininki seuraa matkailijoita. Parin kilometrin mittaisen pääkadun halkoma 8000 asukkaan pikkukaupunki saattaa kuulostaa äkkiseltään ei-niin-mielenkiintoiselta vierailukohteelta. Kun yhtälöön lisätään äärettömän vilkas baarikatu lukuisine ravitsemusliikkeineen sekä janoiset matkailijat maailman jokaisesta kolkasta, vastaus on jotakin muuta. Edellämainittun yhtälön neliö saadaan, kun siihen lisätään mukaan Australian Football Leaguen Grand Final. Railakas tunnelma tempaisee mukaansa yllättävänkin tehokkaasti. Lisäksi kaupungin ostosmahdollisuudet ovat vähintäänkin hyvät, ja ravintola- ja ohjelmapalveluita löytyy jokaisen tarpeeseen. En voi myöskään olla kehumatta alueen miljöötä. Turkoosin meren reunustama korkeiden kukkuloiden ympäröimä vehreä kaupunki tekee varmasti jokaiseen ehtymättömän vaikutuksen.

Airlie Beach jätti jälkeensä ennen kaikkea iloisen muiston. Tapasimme hostellilla ja kaupungin yöelämässä jälleen kerran upeita ihmisiä. Voin vannoa, että lyhyestä vierailustamme (4 vrk) huolimatta tulemme olemaan muutamien ihmisten kanssa tekemissä vielä reissun jälkeenkin. Vaikka emme pääseet nauttimaan Whitsundayn tainomaisesta eksotiikasta, saimme kokea kokonaisvaltaisesti Airlie Beachin välittömän, lämpimän, ystävällisen ja avoimen ilmapiirin – ilmapiirin, jota voin suositella jokaiselle kokeiltavaksi.

Pala Airlie Beachiä

Pala Airlie Beachiä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *