Rantalomalla Sunshine Coastilla

Kolmen päivän Brisbanen vierailun jälkeen suuntasimme pohjoiseen Sunshine Coastille Caloundran kylään, joka on eteläisin kaikista Sunshine Coastin kylistä. Emme jaksaneet enää hieman mitäänsanomatonta ja hektistä Brisbanea, vaan halusimme kääntää katseemme kohti rentoutumista ja rannalla loikoilua. Linja-automatka Greyhoundin kyyditsemänä Brisbanesta Caloundraan kesti hieman reilun tunnin. Tapasimme matkalla Joensuun liepeiltä kotoisin olevan Esan, joka oli tullut päivää aikaisemmin Uudesta-Seelannista Brisbaneen jatkamaan jo yhdeksän kuukautta kestänyttä reissuaan. Hän kirosi Uuden-Seelannin palkkatasoa, hintoja, töitä sekä talvea ja olikin tullut hakemaan parempia elämyksiä Australian puolelta. Hänen matkakumppaninsa olivat säikähtäneet farmitöiden rankkuutta ja suunnanneet takaisin Suomea kohti, mutta Esa itse oli päättänyt jäädä reissun päälle vielä toisen yhdeksänkuukautisen ajaksi.

Saavuimme Caloundraan perjantaina (6.9.2013) noin kahden aikaan iltapäivällä, jonka jälkeen suunnistimme hostellillemme. Sitä ennen saimme kuitenkin ihastella tämän pikkukaupungin idyllistä tunnelmaa. Paikka tuntui Brisbanen jälkeen oululaisnuorille miltei kodilta. Matalat rakennukset sekä kuvankaunis rantamaisema olivat jo itsessään syitä hymyillä.

Hostellilla vastassamme oli mikä positiivisin yllätys! Kolme yötä Brisbanen kirjaimmellisesti paskaisennuhjuisessa ja aneemisessa Go Now Family Backpackers -hostellissa vaihtuivat Caloundra City Backpackersin ylelliseen tasoon. Samalla vaihtui myös asikaskunta. Aiemmin tunsimme olomme hieman yksinäiseksi, sillä puolet Brisbanen hostellin asukkaista olivat vain toistensa kanssa oleskelevia taiwanilaisia ja puolet vain toistensa kanssa oleskelevia ranskalaisia. Täällä meitä oli vastassa tukku elämäntapaausseja, hostellia ylläpitävät ruotsalaistytöt, yksi taiwanilaispoika, yksi britti, yksi ranskalainen, pari hollantilaista sekä yksi uusiseelantilainen reissaaja. Tähän asti olemme viettäneet jokaisena iltana erittäin mukavaa aikaa. Hämmenystä on herättäny ainoastaan hassun hauska venäläis-englantilais-australialainen Ilya aka Matt, joka on stereotypisempi australialainen kuin kukaan tapaamamme aussi. Lisäksi hänen pettämätön vodkavainunsa aiheuttaa päänvaivaa joka ilta, sillä saamme kuulla hänen juttunsa useasti saman illan aikana useana iltana peräkkäin. Pullo vodkaa ja pullo spritea illassa ovat hänen tarinansa alku ja loppu.

Tänään (sunnuntai) kävimme koettamassa ensimmäistä kertaa elämässämme surffausta. Mielenkiintoinen laji, sanoisin. Opettajanamme toimi hostellista tuttu taiwaninlainen Alan. Teoriassa surfauksen idean omaksuminen oli aika helppoa, mutta käytännössä äärettömän haastavaa. Se vaati lukuisia ja lukuisia toistoja ja päivän päätteksi olo oli kuin muutaman pesukoneohelman läpikäyneellä uitetulla koiralla. Onnistumiset lopussa palkitsivat sanoinkuvaamattomalla tavalla ja olen varma, että surfaamme tämän reissun aikana vielä useampaankin otteeseen.

Huomenna olisi huonevarauksen suhteen viimeinen ilta täällä. Luulen kuitenkin, että jäämme vielä viettämään aikaa mukavien ihmisten sekä viihtyisän ympäristön parissa. Kaiken lisäksi kuulimme huhua, että läheisellä farmilla olisi alkamassa hyvinkin pian ananaksenpoimintaurakka hyvällä tuntipalkalla. Ananaksenpoiminta on kuulemma yksi parhaista hedelmänpoimintahommista, joten olemme valmiina lähtöön mikäli lähtö tulee. Ranskalainen kaverimme aikoi ottaa meidät mukaan tiimiin, mikäli urakka alkaa. Mutta mikäli urakkaa ei tule, suuntaamme mitä luultavimmin pohjoiseen aina Cairnsiin asti lomailun ja tutkimusmatkailun merkeissä. Jääköön tämäkin vielä kuitenkin arvoitukseksi.

Tyyni valtameri auringonlaskun aikaan Bulcock Beachin ja Kings Beachin välistä kuvattuna

Pikkukaupungin tunnelmaa Bulcock Streetillä

Bulcock Beach

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *