Fiiliksiä 15 päivää ennen lähtöä

Lukuisia vuosia olen unelmoinut matkustamisesta maailman ääriin, sen ympäri tai sen eksoottisimpiin paikkoihin. Madventuresin DVD-boxit ovat olleet sen verran kovassa käytössä viime vuosina, että pahvikannet alkavat jo pikkuhiljaa repeillä. Itse en ole kuitenkaan saanut mitään aikaseksi unelmani eteen. Lukiota ja yo-kirjoituksia seurasi kaksi vuotta sitten tulokseton pääsykoerumba, pakkotyöllistyminen loppuvuodeksi, vuosi puolustusvoiminen riveissä, viiden kuukauden “motivaationtäyteinen” opiskelu-ura Oulun seudun ammattikorkeakoulun liiketalouden yksikössä.

Tällä hetkellä suoritan viimeistä etappia ennen matkaani: neljän kuukauden kesätyöjaksoa puutarhatyöntekijänä, minkä tarkoituksena oli kerryttää rahavarantoja joulunajalle sijoittuvaa kuukauden lomamatkaa varten. Toisin kuitenkin kävi – hemmetin nopeasti. Heinäkuun alussa päätimme tyttöystäni kanssa riipaista ja lähteä vuoden mittaiselle reisulle jonnekin. Perkasimme läpi vaihtoehdot, laskimme budjetin ja sen seurauksena ostimme lentoliput Helsingistä Australian Brisbaneen. Work and Holiday -viisumi oli selvä ratkaisu alun alkaen. Töitä on tehtävä – mikäli halajaa viettää koko vuoden maailmalla.

Lähtöön on aikaa reilut kaksi viikkoa ja kaikki pakollinen on hoidettu. On passit, tiketit, vakuutukset, viisumit, lentoliput… Asunnon vuokrasopimus on irtisanottu, kuten myös laajakaista, sähkösopimus, Netflix ja kaikki muutkin välttämättömät hyödykkeet. To do -listalla lienee enää vain ulosmuutto asunnosta, kaksi viikkoa töitä, rinkan pakkaaminen sekä siirtyminen Oulusta Helsinkiin. Kolmen viikon päästä kerron, mitä unohdin hoitaa.

Yksi vastaus artikkeliin ”Fiiliksiä 15 päivää ennen lähtöä

  1. Moikka! Working Holidaylle olen suuntaamassa reilun vuoden päästä joten kiitos kattavasta infopaketista sen suhteen! Reissumeininkinne blogin perusteella kuulostaa aika samankaltaiselta kuin itsekin kuvittelen omamme olevan, joten kiinnostaisikin tietää minkä verran teillä oli pohjakassaa lähdön hetkellä? Meillä ei ole tarkoituksena “lomailla” valtaosaa ajasta vaan tehdä töitä mutta ei ole mitään hajua minkä verran rahaa olisi järkevää olla mukana, että realistisesti ajateltuna pärjää vaikka heti ei tärppäisikään/työttömyysjaksoja tulisi pakon edessä välillä. Tarkoituksena ei ole siis lähteä soitellen sotaan mutta mahdollisuutta ei myöskään ole säästää kymppitonnia taskuun ennen reissua 🙂 Sori pitkästä kommentista ja mahtavaa jos tämän näet ja jaksat vielä vastatakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *